NY ESAB SR-B 21 OG XCT-B ER VANNKJØLTE TIG-PISTOLER AV TOPP KVALITET HAR ET KOMPAKT HODEDESIGN OG HØYERE INTERMITTENSFAKTOR

16/07/2020

ESAB Welding & Cutting Products har introdusert TIG-pistoler med høy ytelse, SR-B 21 og XCT-B 400w. Disse kompakte vannkjølte TIG-pistolene som er laget for profesjonelle sveisere, og har kort avstand fra hals til hode. Dette for å kunne komme til på trange områder og få en mer nøyaktig plassering av sveisestrengen. Felles for begge er et ergonomisk gummibelagt håndtak som sørger for at man bruker minimal styrke for å holde pistolen i posisjon, dette for å redusere belastningen i hånden. Precision Switch-teknologi for enkelt å kunne slå på og av. Et kuleledd bak sørger for fri bevegelse i alle retninger uten at kabelen vrir seg, kablene kommer i lengder på 4, 8, 12 og 16 meter.

På grunn av de ekstra store kjølekanalene, har SR-B 21 en intermittensfaktor på 100 % ved 240 A ved AC-sveising og 340 A ved DC-sveising. SR-21 B- pistolen kan brukes med wolfram-elektroder med diametere fra 0,5 til 3,2 mm, og har faste eller fleksible hodealternativer.

"Sammenlignet med ledende konkurrerende - TIG -pistoler i samme kategori som SR-20, gir ESAB SR-B 21 40 A mer ytelse for AC-sveising og 120 Ampere mer ytelse for DC-sveising", uttalte Jan Taagaard, Global Product Manager, Torches, ESAB. "Det nye kjølesystemet og høyere intermittensfaktoren holder SR-B 21-pistolen kaldere, noe som gir bedre komfort for operatøren, og sveisingen kan pågå over lengre perioder ved høyere sveisestrøm."

TIG-pistol er en del av ESABs nye SR-B-serie av TIG-pistoler, designet for profesjonelle sveisere på tvers av et spekter av bruksområder. SR-B 9, 17, 26 og 26 HD er luftkjølte pistoler med en intermittensfaktor på 60 prosent ved henholdsvis 110, 140, 200 og 230 Ampere DC. SR-B 18, 20, 21 og 400 er vannkjølte TIG pistoler med en intermittensfaktor på 100 prosent ved henholdsvis 220, 320, 340 og 450 Ampere DC.

Ingen gasslinse nødvendig

Den nye vannkjølte TIG-pistolen XCT-B 400w er ESABs mest eksklusive med en høyere intermittensfaktor samtidig som den har et ekstremt kompakt design. XCT-B 400w har en intermittensfaktor på 100 % ved 315 Ampere ved AC-sveising og 450 Ampere ved DC-sveising. Den har et unikt spennhylsedesign med forsterkede deler – det er bare tre slitasjedeler – og skaper en større kontaktflate mellom elektroden og det vannkjølte sveisehodet. Dette designet sørger for en mer effektiv elektrisk overføring for bedre buestabilitet, og en mer effektiv termisk overføring for å holde brenneren kaldere. Elektroden sitter godt fast selv ved utvidet høy strømlast, og vil ha en lengre levetid.

"Videre gir spennhylsedesignet en jevn gasstrøm som ikke skaper turbulens og som kan sammenlignes med å bruke gasslinse", sier Taagaard. "Brukeren kan øke elektrodeforlengelsen eller holde XCT-brenneren lengre borte fra sveisebadet, for eksempel for å få bedre oversikt over skjøten eller på steder med begrenset plass, og det vil fortsatt være god gassdekning og sveising uten porøsitet."

XCT-B 400w kan nå brukes med wolfram-elektroder med diametere på 1,6 til 4 mm, og med gassdyselengder på 25,5 eller 35 mm.

ESAB-SR-B-series-and-XCT-B

De høytytende TIG-brennerne i SR-B-serien og XCT-B 400w fra ESAB, har et komfortabelt, kompakt design som holder temperaturen lavere under sveising. Det unike spennhylsedesignet på XCT (som vist) kan eliminere behovet for gasslinse.

x

x

Loading..