Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) og andre sporingsteknologier for å levere tjenestene våre til deg, forbedre ytelsen og funksjonaliteten til tjenestene våre, analysere bruken av produktene og tjenestene våre og hjelpe oss med reklame og markedsføring.

Policy for informasjonskapsler (cookies)   Personvernerklæring

ESAB demonstrerer det siste innen sveise- og skjæreteknologi på Schweissen & Schneiden 2017

09/06/2017

ESAB Welding & Cutting vil arrangere live-demonstrasjoner og statiske demonstrasjoner av selskapets innovasjoner innen manuell og automatisert sveising og skjæring på stand 10F04 i Hall 10 på Schweissen & Schneiden, som finner sted i Düsseldorf i Tyskland fra 25. til 29. september 2017. ESAB vil være godt representert på dette arrangementet, der besøkende blant annet vil få sjansen til å prøve manuelle sveise- og skjæreprodukter og personlig verneutstyr. Tekniske eksperter vil demonstrere automatiserte løsninger og Industri 4.0-løsninger, og svare på spørsmål fra besøkende. Flere systemer vil få sin debut i Europa og verden.

Banebrytende produkter innen sveising, skjæring og PVU

Siden de ble introdusert i fjor, har multiprosess-sveisesystemene Rebel™ etablert seg som industriens mest innovative maskiner i sin kategori. Rebels sMIG-funksjon (smart MIG) gjør at brukere kan begynne sveisingen med ekstremt stabil bue og minimalt med sprut ved bare å stille inn materialtykkelse og tråddiameter. Besøkende på standen må prøve sMIG selv for å forstå hvor godt denne teknologien virker. Med sMIG kan nybegynnere innen sveising oppnå gode resultater med mindre øvelse, og erfarne sveisere kan bruke mindre tid på oppsett og dermed bli raskere ferdig med jobben.

For de som trenger en bærbar maskin for MMA- og TIG-sveising til bruk i felten, gir ESAB praktiske demonstrasjoner av Renegade™-invertere, som leverer ekstrem kraft i et kompakt format. De veier kun 15 kg, måler 320 x 200 x 460 mm og gir maksimalstrøm på 300 ampere med 40 % arbeidssyklus. Som en nestegenerasjons inverter gir Renegade topp moderne sveisekontroll med mer stabil bue, mindre sprut, bedre buestart og -stopp, og muligheten til å optimere MMA-ytelsen for celluloseelektroder og elektroder med lavt hydrogeninnhold.

For ekstrem skjærekraft i felten og på verkstedet har vi den manuelle plasmaskjæreren ESAB Cutmaster® 60i, som veier 16,8 kg og gir nominell effekt på 7,6 kW med 50 prosent arbeidssyklus på 60 A. Den leverer en anbefalt skjæretykkelse på 16 mm, har maksimal skjæretykkelse på 38 mm, og gir den raskeste skjærehastigheten for materialer av alle tykkelser i sin klasse. Den har unike egenskaper som ekstra stort LED-display for bedre avlesning av parametere, gassoptimeringsteknologi som bidrar til å sikre topp skjærekvalitet og -ytelse gjennom presis kontroll av lufttrykket og er klassens beste til å opprettholde lengre lysbue, noe som er til stor hjelp når man skal skjære i ubekvemme stillinger og ved meisling. Cutmaster 60i-systemet omfatter den nye brenneren SL60QD™ 1Torch®, som har hurtigkoblinger som gjør det mulig å skifte ut enten brennerhåndtaket eller slangepakkens kabler. Det gir lavere kostnader enn å måtte skifte ut hele slangepakken med brennerhåndtak.

Etter å ha introdusert sveisehjelmen Sentinel™ A50 tidligere i år vil ESAB nå introdusere Sentinel A50 Air, som er utstyrt med trykkluftdrevet åndedrettsvern (PAPR, Powered Air Purifying Respirator). Sentinel har vært en av de mest etterspurte sveisehjelmene – eller kanskje den mest etterspurte – på markedet, takket være den særegne visuelle designen, det innovative kontrollpanelet med fargeberøringsskjerm og det justerbare 5-punkters hodebåndet Halo™. Den ergonomiske designen med lav profil gir bedre vektfordeling med fem kontaktpunkter, inkludert et midtre omdreiningspunkt som gir maksimal avstand fra hodet når hjelmen er vippet opp.

Data og produktivitet

Som et bevis på selskapets satsing på Industri 4.0 og produkter som hjelper kundene med å automatisere aktivitetene omkring sveiseprosessene, vil ESAB demonstrere sitt prisbelønte nettbaserte dataadministrasjonssystem WeldCloud™ for halvautomatisk sveising og robotsveising. Ved hjelp av et nettbrett eller en berøringsskjerm vil ESAB-eksperter vise hvordan WeldClouds sofistikerte applikasjoner og analyseverktøy åpner for rapportering i sanntid og bedre innsikt i sveisedata.

Weldcloud™ Cut er en nettbasert applikasjon for mekanisert skjæring som kan kombinere CAD/CAM-nestingdata fra Columbus™ og produksjonsdata fra DataLeap™. Ettersom ESAB bruker en åpen arkitektur, kan WeldCloud Cut og WeldCloud koble sammen alle produksjonsdataene i et foretak, på tvers av alle avdelinger. Drifts-, maskin- og kvalitetssikringsdata samles inn. Dette gjør produksjonsflyten fullstendig gjennomsiktig, inkludert ordrebehandling, prosesstider og mer, slik at brukere umiddelbart kan se hvor det er potensiale for optimering.

Demonstrasjoner av industrisveising

For økt produktivitet og bedre kvalitet ved pulset MIG/MAG-sveising av aluminium, vil ESAB demonstrere den oppgraderte strømkilden Aristo MIG 4004i Pulse, den forbedrede trådmateren Aristo Feed 3004 og det nye MA25 Pulse-panelet for aluminium. Det meget intuitive MA25 Pulse leveres med 30 forhåndsprogrammerte synergilinjer for aluminiumtråder, og har brukergrensesnitt med ikoner, trykknapper og digitale display for å forenkle bruken og fjerne språkbarrierer.

ESAB vil også demonstrere PURUS™, en nestegenerasjons ulegert MAG tråd som er sammensatt spesifikt for å redusere behovet for fjerning av sprut og silikater etter sveising. Ganske enkelt ved å skifte til kvalitetstråden PURUS for MAG kan sveiseren redusere etterarbeid og uforutsett nedetid forårsaket av sprut, redusere eller fjerne etterarbeidet for fjerning av silikater etter sveising ved flerstrengssveising, og redusere eller eliminere lakkrelaterte kvalitetsproblemer.

PURUS vil bli vist frem med løsningen Marathon Pac™ for tråd i bulk, som del av ESABs demonstrasjon av robotsveising med strømkilden Aristo MIG U5000iw. Dette systemet gir kundene fleksibiliteten ved at de kan bruke hvilken som helst tilgjengelig MIG/MAG-prosess, inkludert pulset MIG.

Blant de andre visningene av automatisert sveising er pulverbuesveising (SAW) med ESABs patenterte ICE™-teknologi (integrert kaldtråd), som introduserer kalde tråder i en dobbelttrådprosess. Denne live-demonstrasjonen omfatter sveisekransystemet ESABs Gantrac 300 med søyle og bom, AC/DC-strømkilden Aristo 1000 og BlockPacs av OK 10.62 flux. Med ICE kan brukere øke avsettytelsen med opptil 50 prosent på pulverbuesveising med dobbelttråd. En annen live-demonstrasjon viser ESABs OK Band-serie av 30 mm-bånd av rustfritt stål og påleggsveisesystem som gir en fleksibel og økonomisk måte å cladde et korrosjonsbestandig beskyttende lag av rustfritt stål eller høylegert på ulegert eller lavlegert stål.

Mekanisert skjæring

ESAB vil demonstrere flere nye teknologier og produkter innen automatisert plasmaskjæring på sin Suprarex™ HDX, en kraftig og ekstremt holdbar portalskjæremaskin med imponerende posisjoneringshastighet. ESAB vil for første gang vise frem sitt skråskjæresystem Direct Multi Axis (DMX), en ny måte å drive skråskjærerens bevegelse som gjør operasjonen mindre komplisert og forbedrer ytelsen. Den nye skråskjæreren DMX Beveller leverer høy pålitelighet og maksimal oppetid takket være enkel design med færre bevegelige deler. Den har et avansert kollisjonsfølingssystem som automatisk tilbakestilles etter brennerkollisjoner, og ikke krever kontroll av innstilling. DMX Beveller er enkel å bruke takket være ESABs Smart Bevel-teknologi, som også får sin verdensdebut. Smart Bevel fjerner usikkerhetsmomentet fra vinklet plasmaskjæring, forenkler vinkelprogrammeringen og leverer stabile og nøyaktige resultater innen skråskjæring.

Som strømkilde for ESABs live-demonstrasjon av rett og vinklet plasmaskjæring, vil ESAB bruke sin iSeries for plasmaskjæring, som ble introdusert i Europa i fjor. iSeries leveres i konfigurasjoner på 100 til 400 ampere for skjæring av platetykkelser opptil 50 mm, alle modellene har felles kabinett og komponenter samt den modulære teknologien StepUp™, som gjør at brukere kan øke effekten fra 100 ampere helt opp til 400 ampere ved å legge til inverterblokker. iSeries senker kostnaden per skjæreoperasjon ved hjelp av slitedelene XTremeLife™ for skjæring ved 300 og 400 ampere, som kan redusere driftskostnadene med opptil 30 prosent på ulegerte og lavlegerte stålkvaliteter.

ESAB Welding & Cutting er et anerkjent ledende selskap i sveise- og skjæreindustrien. ESABs tilsatsmateriale, utstyr og tilbehør leverer løsninger til kunder over hele verden, innen alt fra veletablerte prosesser i sveising og skjæring til revolusjonerende teknologier i mekanisert skjæring og automatisering.

Sentinel and Renegade
x
x

x

Loading..