Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) og andre sporingsteknologier for å levere tjenestene våre til deg, forbedre ytelsen og funksjonaliteten til tjenestene våre, analysere bruken av produktene og tjenestene våre og hjelpe oss med reklame og markedsføring.

Policy for informasjonskapsler (cookies)   Personvernerklæring

ESAB gjør det enklere å velge tilsatsmateriale for bruk med den nye bærbare multiprosess-sveisemaskinen Rebel

07/06/2017

ESAB gjør det enklere for kunder å finne og anskaffe tilsatsmaterialer som er kompatible med den nylig lanserte multiprosess-sveisemaksinen Rebel, som «sveiser hva som helst, hvor som helst». Etterspørselen etter Rebel har overgått alle våre forventninger, og kunder melder om at maskinens sMIG-funksjon (smart MIG) gir en usedvanlig stabil bue, og at det nyskapende brukergrensesnittet, med fargeskjerm, gjør det utrolig enkelt for operatøren å stille den inn.

For å hjelpe kundene å oppnå maksimal produktivitet uten at det går på bekostning av kvaliteten, har ESAB publisert en liste over Rebel-kompatible tilsatsmaterialer.

Hele fire MIG-tråder (inkludert to for rustfritt stål), to fluxfylte rørtråder og tre MMA-elektroder (en for rustfritt stål) er med på listen. I tillegg kan kundene selv velge tilsatsmateriale til TIG-sveising med Rebel. Det er lagt til en ny nettside i Rebel-seksjonen på ESABs nettsted, slik at kundene raskt kan se hvilke tilsatsmaterialer som anbefales til bruk med Rebel. For hvert av tilsatsmaterialene er det oppgitt en lenke til mer detaljert produktinformasjon. En annen brukervennlig funksjon på den nye nettsiden er at kundene kan klikke på en «Finn forhandler»-knapp for å finne nærmeste distributør.

Rebels sMIG-funksjon gir en svært stabil bue. Som et komplement anbefaler ESAB tråden OK AristoRod 12.50 uten kobberbelegg, med avanserte overflateegenskaper som gir jevn fremmating. I tillegg til fordelene ved særdeles jevn fremmating, gir tråden også mindre slitasje og redusert forbruk av slitedeler, redusert sprut, garantert fremragende buetenning og lite røykutvikling.

ESABs OK Autrod 12.51 er en kobberbelagt tråd som gir et mer flytende bad og jevnere profil på sveisestrengen. En bedre overflatebehandling på tråden gir mindre kobberavflaking enn på tråder av lavere kvalitet.

Til fabrikasjon av austenittisk rustfritt stål anbefaler ESAB å bruke Rebels induktansfunksjon og tråden OK Autrod 308LSi for å oppnå enda bedre flyt i sveisebadet, noe som gir lavere sveiseprofil og bedre binding. Lavt karboninnhold reduserer risikoen for intergranulær korrosjon, og høyere silisiuminnhold gir bedre sveiseegenskaper. Til bruksområder der det stilles høyere krav til korrosjonsmotstand, kan Rebel kombineres med mer høylegerte tilsatsmaterialer fra ESAB som OK Autrod 316LSi.

Ved fabrikasjon av galvanisert stål og tynnplater (0,8–5,0 mm), egner ESABs fluxfylt selvbeskyttende rørtråd Coreshield 15 seg til sveising i alle posisjoner. I tillegg til at den gir en jevn bue, sikrer Coreshield 15 også full slaggdekning, enkel fjerning av slagg og lite sprut. Lett rust og glødeskall tolereres, – det er viktig med bærbarhet

Til bruk i strukturer av ulegert stål eller stål med middels strekkfasthet, gir ESABs Rebel glimrende resultater i spray transfer-modus med OK Tubrod 15.14 (E71T-1) flussfylt rørtråd og enten Argon/CO2 eller 100 % CO2. OK Tubrod 15.14 er et produkt for alle posisjoner som har oppnådd grad 3-godkjenning fra alle autorisasjonsmyndigheter.

Når det gjelder MMA-sveising (elektrodesveising), gir Rebel glimrende sveiseresultater med tanke på hvor fleksibel den er og at det er en enfaset maskin (16Amp). For å oppnå best mulig resultater innen denne type bruk anbefaler ESAB OK 48.00 som er basisk. Denne nestegenerasjons E7018-H4R-sammensetningen er skapt for å redusere fuktopptaket i omgivelser med høy luftfuktighet, slik at man unngår hydrogensprekker og kan produsere porefrie sveiser selv under krevende forhold.  

ESAB er overbevist om at selskapets OK 46.00 er markedets beste rutile elektrode for allroundbruk, og dette tilsatsmaterialet fungerer meget godt med Rebel. OK 46.00 er en E6013-elektrode som er relativt ufølsom overfor rust eller andre urenheter i overflaten, og gir jevne sveisestrenger i alle posisjoner, inkludert vertikal fallende og med DC+ for Rebel. Denne elektroden er enkel å tenne og retenne, og gjør det lett å fjerne slagg. Den egner seg særdeles godt til korte sveiser, rotstrenger og punktsveising.

For sveising av stål av typen 19 % Cr - 10 % Ni, eller stabilisert rustfritt stål av lignende sammensetning, har ESABs OK 61.30 (E308L-17) ekstra lavt karboninnhold (0,03 %) for å redusere risikoen for intergranulær korrosjon. Denne elektroden kan brukes med AC- eller DC+-sveisestrøm, og slagget er tilnærmet selvløsende.

Hvis du ønsker mer informasjon om Rebel-kompatible tilsatsmaterialer fra ESAB-gruppen, kontakt ESAB.

Rebel with wire
x
x

x

Loading..