ESAB PRESENTERER BATTERIDREVNE, SKINNEMONTERT SVEISETRAKTOR  FOR MEKANISERT MIG/MAG-SVEISING

13/03/2019

ESAB Welding & Cutting Products har lansert en komplett pakke med mekaniserte sveisesystemer, inkludert Railtrac™ B42V (skinnemontert sveisetraktor med ny pendlingsenhet), Railtrac BV2000 (skinnemontert sveisetraktor for pålegg-sveising), Miggytrac™ B501 (kompakt, batteridrevet sveisetraktor) og Miggytrac B5001 (kompakt, programmerbar sveisetraktor).

«Det er fire gode grunner til å vurdere mekanisert sveising for både lange og korte sveise-skjøter og sømmer: Produktivitet, repeterbarhet, fleksibilitet og ergonomi», uttalte Edward Hansen, Global Product Manager for fleksibel automatisering, ESAB.

Sveisetraktorer øker sveisehastigheten/avsettytelsen med opp til 100 prosent, sammenlignet med manuell sveising. De beveger seg raskere, trenger ikke å stoppe for å posisjonere seg på nytt og sveiser med høyere parametere og/eller større tråddiameter. Ved å sveise kontinuerlig, reduserer traktorene etterarbeidet i forbindelse med start/ stopp feil. På bruksområder der kunden forventer en jevn sveisestreng og innsmelting, gir mekaniserte traktorer repeterbarhet med lave kostnader.

"ESAB-traktorer er fordelaktige og kompakte, enkle å flytte med seg og enkle å demontere, noe som gjør det fleksibelt å flytte seg rundt på forskjellige arbeidsområder", la Hansen til. "De reduserer også påvirkningen på sveiseren ved redusert eksponering for røyk og UV-stråler, samt mindre kroppslig påvirkning ved ubekvemme sveisestillinger."

Skinnemonterte traktorer

Railtrac™ B42V er en skinnemontert universaltraktor for sveising eller skjæring som opererer i  horisontal eller vertikal posisjon. Den har den nye pendlingsenheten W8000 for å legge sveiser med bredde på opptil 80 mm og for sporvekslinger. Sveiseren kan programmere pendlemønstre, bevegelseshastighet, sveisespenning og matehastighet for fem standardprogrammer. Trinnmotorer for både bevegelse og pendling sikrer en jevn drift og høy presisjon. Railtrac B42V kan brukes med alle typer av trådmatere, men hvis den kobles til en ESAB-trådmater er det mulig å justere sveiseparametere og start/ stopp av lysbuen. For økt fleksibilitet kan Railtrac drives med 42 V fra strømkilden eller et oppladbart Makita-batteri på 18 V.

Railtrac BV2000, som også er en skinnemontert sveisetraktor, kan konfigureres for å lage den optimale løsningen for mekanisert pålegg- sveising. Den har seks standardprogrammer.

Kompakte sveisetraktorer

Miggytrac B501 er en kompakt batteridrevet sveisetraktor som kombinerer prisgunstighet og enkelhet. Annet enn å sette en sveisepistol i holderen, er det ingen fysisk forbindelse mellom sveisetraktoren og strømkilden. Miggytrac B5001 kan brukes med alle trådmatere, om den kobles til en ESAB-trådmater er det mulig å justere sveiseparametere og start/ stopp av lysbuen. Et TFT LCD-fargedisplay med et intuitivt og moderne grensesnitt, gjør det mulig for sveiseren å justere ulike funksjoner for å forbedre sveisekvaliteten og programmere sveisemønster. 

«TFT-displayet skiller B5001 fra konkurrentene», uttalte Hansen. «Det gir en bedre brukeropplevelse og ekstra funksjonalitet. Brukeren kan for eksempel programmere en raskere «gange» mellom sveisene ved f.eks. «pilgrimsveising» (opptil 170 cm/min) for å redusere tiden en sveisesyklus tar. For å redusere sveisefeil på slutten av en sveisestreng, kan brukeren justere funksjoner for kraterfylling og tilbakebrenning.» 

Alle Miggytrac-enhetene bruker trinnmotorer for å kunne bevege seg jevnt ved lave og høye hastigheter, mens høyfriksjonshjulene sørger for en stabil bevegelse, selv på skråflater opp til 45 grader. De kan drives av et oppladbart Makita-batteri på 18 V, som kan byttes under bruk for en kontinuerlig drift. Miggytrac B5001 kan også drives med 42 V fra strømkilden.

ESAB Welding & Cutting er et anerkjent ledende selskap i sveise- og skjæreindustrien. ESABs tilsatsmateriale, utstyr og tilbehør leverer løsninger til kunder over hele verden, innen alt fra veletablerte prosesser i sveising og skjæring til revolusjonerende teknologier i mekanisert skjæring og automatisering. Mer informasjon finner du på esab.com.

Railtrac B42V rail-mounted welding tractor

ESAB har lansert Railtrac B42V skinnemontert sveisetraktor. Mekaniske sveisesystemer øker produktiviteten, repeterbarheten og fleksibiliteten, samtidig som de sørger for en bedre ergonomi og mindre eksponering for røyk.

x
x

x

Loading..