ESAB ROGUE KOMPAKT MMA/LIFT TIG-INVERTERE TILBYR DEN BESTE KOMBINASJONEN AV YTELSE OG PRIS I BRANSJEN

16/07/2020

ESAB Welding & Cutting Products lanserte i dag Rogue, den nye serien med bærbare og rimelige MMA/Lift TIG-invertere med profesjonell bueytelse, justerbar varmstart og justerbart buetrykk. Disse maskinene måler 343 x 153 x 264 mm, og har ESABs nyeste kontrollteknologi for å avgi en jevn og stabil lysbue med alle typer MMA-elektroder. Lift TIG-funksjonen (DC TIG) gir positiv buestart uten bruken av høyfrekvens. Alle Rogue-modellene gir en stabil TIG-bue ned til 10 Ampere, noe som gir sveiserne kontrollen de trenger for å arbeide på tynt metall eller skjøre komponenter.

"Rogue vil gi bransjen en helt ny oppfatning av forholdet mellom kraft, ytelse og pris", uttalte Bartosz Kutarba, Global Product Manager – Light Industry Equipment, ESAB. "Sveiseapparater med egenskapene til Rogue koster ofte dobbelt så mye." Brukere inkluderer entreprenører innen mekanikk og andre brukere innen generell produksjonsindustri, vedlikehold og reparasjoner, utleie, rørproduksjon, mat/drikke, landbruk og hobbyverksteder.

Rogue er utstyrt med et digitalt display som kan ses fra opptil 25 meters avstand, og en fjernkontroll (ekstrautstyr) der brukeren kan justere strøminnstillinger uten å måtte gå tilbake til maskinen. Det robuste glassfiberstøpte kabinettet er bygget for å tåle støt, og IP23S-klassifiseringen for værbestandighet gjør Rogue egnet for bruk i krevende omgivelser.

Den første lanseringen omfatter fire Rogue ES-modeller: Rogue ES 150i (150A maksstrøm), Rogue ES 180i (180A maksstrøm), Rogue ES 180i Pro (180A maksstrøm) og Rogue ES 200i Pro (200A maksstrøm). Rogue ES 150i, 180i Pro og ES 200i Pro har en intermittensfaktor på 25 % ved nominell kapasitet, mens ES 180i har en utgangsstrøm på 170 A ved 20 % intermittensfaktor.

Profesjonelle egenskaper

Rogue Pro-modellene kjører på 90 – 270 V 1-faset spenning slik at brukeren kan arbeide på en rekke steder. Fleksibel automatisk kompensering i inngangsspenningen sørger for en stabil bue over hele spenningsområdet, noe som gjør dem ideelle for strømkilder med ustabil spenning, samt aggregater som ofte har spenningssvingninger.

Pro-modellene har også Power Factor Correction (PFC), slik at de trekker mindre enn 15 A. Som et resultat av dette kan brukerne bruke kurser med mindre sikringer slik at de slipper å bekymre seg for at sikringen utløses ved sveising på full effekt. Bruk av den nyeste PFC-teknologien åpner også for sveising med forlengelseskabler på opptil 100 meter, noe som øker fleksibiliteten ytterligere. Rogue Pro-modellene veier 8,25 kg på grunn av PFC-kretsen, mens Rogue 150i og 180i veier 6,8 kg.

Alle Rogue-modellene har justerbar varmstart og buetrykkontroll. Varmstart øker strømmen utover den angitte verdien i noen millisekunder, for å hjelpe til med å starte lysbuen. Dette er spesielt til hjelp ved bruk av lavhydrogenelektroder, som kan være vanskelige å tenne. Buetrykkontroll øker strømstyrken når spenningen faller under en forhåndsdefinert grense. Som er resultat av dette, kan operatørene opprettholde en kortere bue uten at elektroden setter seg fast, noe som er nyttig ved sveising i smale åpninger, hjørner og i utfordrende sveisestillinger.

Sammenlignet med andre sveisemaskiner har Rogue-enhetene en høyere tomgangsspenning (OCV), som også sørger for bedre buestart. Rogue ES 150i/180i har en OCV på 63 V og Pro-modellene har en OCV på 78 V.

Rogue kommer med skulderstropp, og en robust arbeidskabel (3 meter) og elektrodeholder (5 meters kabel), begge med 50 mm OKC- koblinger.

ESAB ROGUE COMPACT

Den nye Rogue-serien med MMA/Lift TIG-invertere fra ESAB, vil gi bransjen en helt ny oppfatning av forholdet mellom kraft, ytelse og pris.

x

x

Loading..