Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) og andre sporingsteknologier for å levere tjenestene våre til deg, forbedre ytelsen og funksjonaliteten til tjenestene våre, analysere bruken av produktene og tjenestene våre og hjelpe oss med reklame og markedsføring.

Policy for informasjonskapsler (cookies)   Personvernerklæring

ESAB Renegade™ ET 300IP pulset DC TIG/MMA-inverter tildeles produktdesignpris fra Red Dot Awards

18/04/2018

Red Dot Award har vært en internasjonalt anerkjent utmerkelse for fremragende industridesign siden 1955. ESAB Welding & Cutting Products kunngjorde at deres Renegade™ ET 300iP DC TIG/MMA-inverter har mottatt Red Dot Award for produktdesign i kategorien industriutstyr, maskineri og automatisering.

«Vi vil gjerne rette en takk til Red Dot Award-dommerne, som forsto at Renegade-designet fokuserte på å løse kundeproblemer gjennom mekanisk og elektrisk designinnovasjon», uttalte Martin Freibergs, Business Product Manager, ESAB. «Vår tilnærming til å få tilbakemeldinger fra kunden gjorde det mulig for oss å lage en maskin som ikke bare ser vesentlig annerledes ut enn tradisjonelle sveisemaskiner, men som også har løsninger for mange av manglene deres. Renegades innovasjoner kan oppsummeres som bærbarhet, kraft og ytelse» (se Renegade produktoversiktvideo fra FABTECH 2017).

Før Red Dot Awards i 2018 sendte designere og produsenter fra 59 land inn mer enn 6300 produkter til konkurransen. En jury med mottoet «på søken etter god design og innovasjon», bestående av rundt 40 medlemmer, vurderte produktene individuelt basert på originalen. De strenge bedømmelseskriteriene, som omfatter innovasjonsnivå, funksjonalitet, formell kvalitet, ergonomi og holdbarhet, danner et referansegrunnlag som jurymedlemmene så supplerer med sin egen ekspertise.

Bærbarhet, kraft og ytelse

Renegade ET 300iP har et svært godt kraft-til-vektforhold i et kompakt format, veier 17 kg, måler 460 mm x 200 mm x 320 mm og yter hele 300 Ampere ved 40 % arbeidssyklus med strøm- og sveisekabler på opptil 100 meter, og har i tillegg flerspenningsegenskaper. Den kan kobles til 230 V enfaset spenning og 230 V til 480 V trefaset spenning (begge ±10 prosent). Maskinen tilpasser seg med hjelp av en automatisk strømfølefunksjon og derfor er ingen omkobling nødvendig. Det kompakte formatet, håndtakdesignet og det smarte kabelopphengssystemet gjør det enkelt å ta med seg utstyret til et hvilket som helst arbeidssted. Renegade har et kabinett av komposittmateriale som tåler kraftige støt og fall, bedre enn noen annen maskin på markedet. Håndtakene er utformet og plassert for å beskytte kontaktene og panelet i krevende sveiseforhold.

«De kompakte kraft- og flerspenningsegenskapene er en fordel i applikasjoner der sveisemaskinene brukes til arbeid både på verkstedet og ute i felten», sier Freibergs. «Typiske applikasjoner er prefabrikasjonsarbeid og feltinstallasjon innen rørsystemer, petrokjemi, verft, offshore, bygg og anlegg, reparasjon og vedlikehold. »

For bruk på verkstedet bygges Renegade ET 300iP fra et vannkjølt system til et luftkjølt bærbart system på minutter, og ombyggingen krever ingen verktøy. Med hensyn til maskinparkhåndtering for større bedrifter og utleievirksomheter, forenkler Renegade innkjøp og vedlikehold da én enkelt maskin kan oppfylle en rekke applikasjons- og plassbehov.

Avanserte kontroller

Renegade har en TIG-pulsfrekvens fra 0.01 opptil 999 pulser per sekund (PPS) og en peak-pulsbredde (forhold mellom topp og bunnstrøm) som kan justeres til mellom 10 og 90 %. Fabrikanter av rustfritt stål og de som arbeider med tynne metaller eller andre varmefølsomme applikasjoner, bruker pulset TIG for å redusere varmetilførselen, gjøre sveiseprofilen mer nøyaktig og øke sveisehastigheten. Freibergs kommer med en god oversikt over Renegade TIG-kontrollene i denne videoen.  

Renegade kan sveise med MMA-elektroder på opptil 6 mm og man kan kullbuemeisle med kullstifter på opptil 4,8 mm i diameter, noe som gjør det til det kraftigste sveiseapparatet i sin vektklasse. Som en neste generasjons inverter, er Renegades MMA-ytelse forbedret med innebygd logikk som optimaliserer start og stopp, og som kontrollerer buestabiliteten for å gi minimalt med sprut.

«Innovasjon som løser kundens problemer definerer vår fremtid», sier Freibergs. «Renegade ET 300iP er bare én enhet i Renegade-familien av kompakte, kraftige, høytytende sveisemaskiner. Denne nye plattformen vil være grunnlaget for en rekke nye produkter i fremtiden og skape vekst innen sveiseløsninger. »

ESAB Welding & Cutting Products er et anerkjent ledende selskap i sveise- og skjæreindustrien. ESAB leverer tilsatsmateriale, utstyr og tilbehørsløsninger til kunder over hele verden, innen alt fra veletablerte prosesser i sveising og skjæring til revolusjonerende teknologier i mekanisert skjæring og automatisering.

Renegade™ ET 300iP Pulsed DC TIG/MMA Inverter

Renegade ET 300iP er en TIG og MMA-sveisestrømkilde som er svært kraftig i forhold til den lave vekten, et kompakt format, innovativt håndtakdesign og et smart kabelopphengsystem, gjør makinen enkel å ta med seg til ethvert arbeidssted.

x
x

x

Loading..