ESAB LANSERER NYTT MULTIPROSESS-  SVEISESYSTEM FOR EKSTREME MILJØER

16/07/2020

For dem som trenger multiprosessegenskaper og bærbarhet i krevende industrimiljøer, har ESAB Welding & Cutting Products introdusert Aristo® 500ix, en inverterbasert sveisestrømkilde, og trådmaterne Robust Feed Pulse og Robust Feed U6. Aristo 500ix har uttak for MIG/MAG-, Rørtråd-, MMA- og TIG-sveising, med en maksstrøm på 500 A / 39 V ved 60 prosent intermittensfaktor og 100 prosent intermittensfaktor ved 400 A / 39 V. Når den er koblet til Robust Feed Pulse eller U6, kan man sveise med solid tråd opp til 2 mm og rørtråd opp til 2,4 mm. Disse trådmaterne har en OKC -tilkobling på baksiden for å koble til en MMA-elektrodeholder, mens Robust Feed U6 også kan brukes for kullbuemeisling fra trådmateren.

"Mange bedrifter ønsker fordelene ved MIG-pulssveising og avansert trådkontroll, men de nøler på grunn av tøffe sveiseforhold, sier Arne Lagerkvist, Global Product Manager, Heavy Industry Welding Equipment, ESAB. "Med Aristo 500ix og Robust Feed-systemet trenger de ikke å være bekymret for dette. De er grundig testet og klar for en hvilken som helst utfordring der sveiseren ønsker å ta produktiviteten til et nytt nivå, eller hjelpe mindre erfarne sveisere til å oppnå bedre resultater."

Bygget for krevende forhold

Med et værbestandig IP23-klassifisert kabinett, har Aristo 500ix et design som avkjøler og isolerer elektronikken fra støv, olje, metallspon og annen luftbåren kontaminering. De tykke, dobbelbøyde sidepanelene i metall sørger for støtbeskyttelse, men designet gir likevel enkel tilgang for service og vedlikehold. De ergonomiske håndtakene er klassifisert for kranløft. Vognen(ekstrautstyr) har også egne løftepunkter for kran, pistolholder og store kabelholdere for oppkveiling av mellomkabler.

Robust Feed Pulse og Robust Feed U6 har bransjens eneste IP44-klassifisering for å beskytte enheten mot smuss, søle, sprut og til og med kraftig regnvær. Den primære strømkabelen, gasslanger, vann og styrestrømskabel kobles til med en strekkavlaster på baksiden av enheten, noe som forhindrer ekstra belastning på strømkabler og gasstilkoblingen inne i kabinettet. Det er ingen fare for å dra i stykker en kabel eller slangeforbindelse hvis operatøren drar mateskapet etter kablene.

En varmekolbe inne i Robust Feed forhindrer kondens og holder tråden tørr, mens en kjølevifte tar seg av varmen i driftsforhold opptil 55 oC uten behovet for annen ventilasjon. Robust Feed har også den beste ergonomien i sin klasse, løftepunkter klassifisert for kran og en liten vogn (ekstrautstyr) som festes enten til bunnen eller siden på enheten. Det digitale displayet kan roteres 90 grader vertikalt eller horisontalt, slik at operatøren kan lese av parameterne uten anstrengelser.

Forbedret ytelse

Robust Feed Pulse/U6 kan brukes med trådspoler opptil 300 mm, måler 595 x 250 x 430 mm og veier 18,3 kg. Det presist utformede drivverket med fire 38 mm matehjul, mater tråden ved hastigheter fra 0,8 – 25 m/min. Det nye designet forbedrer matehastigheten ved lavere trådhastigheter og har kraft til å mate rørtråd og de høye hastighetene som kreves for massiv tråd med mindre diameter. Disse mateskapene har alle fordelene sammenlignet med andre trådmatere i toppklassen, og inkluderer MIG/MAG-funksjoner, synergipuls, nøyaktig innstilling av strømstyrke, 2/4-takt, krypstart, hotstart, kraterfylling, justerbar tilbakebrenningstid, for- og etterstrømningstid for gass, justering av gassmengde /trådmating og mer.

Innstillingene på Robust Feed Pulse er enkle å betjene, mens Robust Feed U6 har den ultimate kombinasjonen med avansert funksjonalitet, inkludert parametergrenser og låsing av sveiseparametere for bedre repeterbarhet. Begge panelene har QSet™ funksjon, som automatisk optimaliserer sveisingen i kortbueområdet for den gass/trådkombinasjonen som velges, og deretter tilpasser sveiseparameterne for den enkelte operatørs sveisesmåte.

Ikoner, trykknapper og digitale displayer forenkler bruken og fjerner språkbarrierer. For å starte pulssveising, kan operatøren velge en synergilinje. Systemet gir så en optimal dynamisk buekontroll for å opprettholde konsekvent innbrenning og utseende på sveisestrengen og justerer automatisk for variasjoner i buelengde og trådmatingshastighet. Robust Feed Pulse har 93 synergilinjer og Robust Feed U6 har 92 synergilinjer for å kunne håndtere et bredt spekter av stål, aluminium, rustfritt stål og høylegerte solide og flux/ metallfylte tråder.

Fordeler ved MIG-pulssveising

MIG-pulssveising gir en rekke fordeler. Avhengig av bruksområdet, kan brukeren:

  • Betraktelig redusere eller eliminere sveisesprut og rengjøringen etter sveising.
  • Kontrollere sveisestrengens utseende og profil, noe som er en viktig faktor når kundene legger vekt på fine sveisestrenger.
  • Gjøre det mulig å sveise i alle stillinger samtidig som man ivaretar ganske høye avsetsytelser og fremføringshastigheter.
  • Sveise tynnere materialer uten gjennombrenning eller deformering, noe som gjør at andelen av produksjonen som kan godkjennes i første omgang blir høyere. 
  • Standardisere på en enkel aluminiumstråd med større diameter, for sveising av et stort spekter av materialtykkelser. 
  • Bedre håndtering av varmetilførsel for å ivareta mekaniske egenskaper, samtidig som fremføringshastigheten økes, spesielt på rustfritt stål.
Aristo-500ix-Cool2-Robust-Feed-Pulse-Trolley_L3QT

ESAB designer inverteren Aristo® 500ix og trådmaterne Robust Feed Pulse/U6 for avansert ytelse og pålitelighet for ekstreme miljøer. Strømkilden, trådmateren og trallen sørger for bedre mobilitet, og alle sammen har løftepunkter klassifisert for kran.

x

x

Loading..