Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) og andre sporingsteknologier for å levere tjenestene våre til deg, forbedre ytelsen og funksjonaliteten til tjenestene våre, analysere bruken av produktene og tjenestene våre og hjelpe oss med reklame og markedsføring.

Policy for informasjonskapsler (cookies)   Personvernerklæring

Grunnleggerbiografi

ESAB ble grunnlagt tidlig i forrige århundre, av en oppfinnsom ingeniør som lette etter en praktisk løsning på et vanlig problem.

I 1904 produserte Oscar Kjellberg en dekket elektrode, som forbedret kvaliteten på sveisemetallet betraktelig. Når elektrodebelegget smeltet, fordampet det og dannet en gass som beskyttet det smeltede sveisemetallet mot luft, og dermed forhindret at det oppstod sprøhet i sveisemetallet under nedkjøling.

Det hadde vært forsøkt tidligere med elektroder med tynt belegg av ulike typer. Noen førte til raskere sveiseprosesser, men ingen av dem forbedret egenskapene til sveisemetallet. Kjellberg var den første som oppdaget hvordan det tykke elektrodebelegget kunne forhindre atmosfærisk forurensning, og han er i dag kjent som oppfinneren av den dekkede elektroden. Selv i dag støter titusenvis av sveisere på navnet hans i form av initialene "OK" på tilsettmaterialene de bruker.

Siden Kjellberg grunnla Elektriska Svetsnings-Aktiebolaget (ESAB) i Sverige i 1904, har firmaet vært ledende innen ingeniørarbeid og innovasjon i sveiseindustrien. ESABs opprinnelige misjon om å tilby kundene høyeste kvalitet innen produkter og tjenester har alltid stått i fokus.

Dagens ESAB er resultatet av en union av bransjeledere fra 1989: Alloy Rods Corporation, L-TEC Welding & Cutting Systems, All-State Welding Products, ESAB Automation og ESAB Welding Products. Disse firmaene representerer mer enn 300 års erfaring innen produksjon av tilsettmaterialer til sveising og sveiseutstyr, og de har lansert mange innovative produkter og prosesser, inkludert ikke-rustende "stick and low"-hydrogenelektroder, samt dekket bue, TIG- ("Heliarc") og MIG-sveising.

The ESAB Group, Inc. er et heleid datterselskap under Colfax Corporation.

Oscar Kjellberg Founder of ESAB
x
x

x

Loading..