ESABs nye sveisehjelm Sentinel A50 byr på avanserte funksjoner som gir økt produktivitet og komfort for operatøren

10/03/2017

ESAB, en verdensleder innen sveise- og skjæreteknologi, utvider sitt utvalg av sveisetilbehør med den automatiske «high-performance» sveisemasken Sentinel™ A50. Sveisemaskens nye radikale design omfatter blant annet en ergonomisk hodebøyle med maksimale justeringsmuligheter økt komfort, funksjonalitet og brukervennlighet. Sentinel A50 har høyteknologiske funksjoner som justerbar 5-punkts hodebøyle, synsfelt på 100 x 60 mm, slipefunksjon som aktiveres utvendig på masken. Kontrollpanelet har berøringsskjerm med farger, og frontmatet konvekst sveiseglass som leveres i forskjellige fargevalg og kan skiftes ut på 10 sekunder.

«Teknologien i produktet er den samme som vi bruker hver dag for eksempel i smarttelefoner,» sier Guy Shelverton, Global Product Manager, ESAB. «Operatører kan nå bruke denne teknologien til å gjøre livet på arbeidsplassen enklere og mer produktivt.»

Operatøren vil umiddelbart merke bedre komfort med Sentinel A50s justerbare fempunkts hodebøyle Halo™. Den ergonomiske designen med lav profil gir bedre vektfordeling med fem kontaktpunkter. Et sentralt vippepunkt gir maksimal avstand til hodet når hjelmen er vippet opp. De ekstra kontaktpunktene gir ca. 500 000 forskjellige kombinasjoner av hodebøyleinnstillinger, noe som er fem ganger mer enn andre sveisemasker pleier å ha.

I tillegg til en forbedret hodebøyle har Sentinel A50 et avansert ADF-sveiseglass av høy optisk klasse med synsfelt på 100 x 60 mm som gir utvidet sikt og bedre romfølelse. Med optisk klasse 1/1/1/2 kan sveisere være sikre på at Sentinel A50 gir skarpt og klart syn mot sveisebadet. Teknologi med sanne farger gir operatørene bedre oversikt av sveisebadet og området rundt, slik at det er enklere for operatøren å holde lysbuen sentrert i forhold til sammenføyningen.

Høy funksjonalitet

Ved sliping aktiveres slipemodus enkelt utvendig på masken, slik at operatøren ikke behøver å ta den av seg ved skifte mellom sveising og sliping. Slipemodus aktiveres og deaktiveres ved å holde knappen inne i to sekunder. Med en utvendig slipemodusknapp minimerer man operatørens tidsforbruk med raske skift mellom bruksområdene, i forhold til om den hadde vært plassert innvendig på kontrollpanelet.


Sentinel A50 har et konvekst frontmontert beskyttelsesglass som ikke bare hindrer oppsamling av sprut, men også enkelt kan tas av og skiftes ut. Dette glasset, som generelt er maskens forbruksvare, må tåle det meste av de yttre påvirkningene under sveisingen: (sveisesprut/ gnister og varme sliter på glasset og hindrer god sikt). Det kurvede sveiseglasset har en hurtigutløsnings- funksjon og demonteres ved kun å trykke på en knapp. Utskiftingen tar så lite som 10 sekunder, slik at man ikke sløser bort kostbar tid på skifte av denne forbruksdelen.

Sveiseglassets kurveform reduserer også de små fordypningene og mellomrommene der sprutmateriale samler seg opp og trenger inn, spesielt ved under-opp-sveising. Det er påført et ripebestandig belegg som øker holdbarheten på sveiseglasset.

Operatører vil sette pris på Sentinel A50s fargedisplay med berøringsskjerm og bakbelysning som gjør den lett å lese i dårlig lys. Hjelmens grensesnitt har skarpt bilde, er intuitivt og tilgjengelig med bare en knapp. Den enkle grensesnittdesignen gjør at operatører bare kan ta på seg hjelmen, slå på skjermen og aktivere alt uten behov for bruksanvisning.

Hjelmens digitale glassteknologi gir sveiseren full kontroll over justeringen av mørkhetsgrad (5 til 13) i tilegg til sensitivitetet. Grensesnittet har åtte minneinnstillinger, som gjør at sveiseren lett kan veksle mellom bruksområder eller prosesser.

ESAB Welding & Cutting Products er et anerkjent ledende selskap i sveise- og skjæreindustrien. ESABs tilsatsmateriale, utstyr og tilbehør leverer løsninger til kunder over hele verden, innen alt fra veletablerte prosesser i sveising og skjæring til revolusjonerende teknologier i mekanisert skjæring og automatisering. With its Halo headgear, the Sentinel A50 fits and feels like no other helmet.

Hodebøylen Halo gir Sentinel A50 en unik passform og komfort. Hjelmen har produktivitetsøkende funksjoner som utvendig aktivert slipemodus, bakbelyst LCD-berøringsskjerm som kan leses i alle lysforhold, og muligheten til å skifte beskyttelsesglass på 10 sekunder

x
x

x

Loading..