Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) og andre sporingsteknologier for å levere tjenestene våre til deg, forbedre ytelsen og funksjonaliteten til tjenestene våre, analysere bruken av produktene og tjenestene våre og hjelpe oss med reklame og markedsføring.

Policy for informasjonskapsler (cookies)   Personvernerklæring

ESAB vinner prisen Industrie Lyon for programvare WeldCloud™ for nettbasert dataadministrasjon

17/05/2017

ESAB France SA kan med stolthet meddele at selskapet har vunnet Innovasjonsprisen i kategorien «Digitale verktøy» på Industrie Lyon 2017, som ble arrangert 4. til 7. april i Lyon. I konkurranse med de over 160 innovasjonene som ble presentert, tok ESABs nettbaserte dataadministrasjonssystem WeldCloud™ topplasseringen fordi det leverer digitale løsninger som optimerer sveising og tilknyttede produksjonsaktiviteter. Industrie Lyon arrangeres annethvert år, med 21 000 besøkende og 900 utstillere, deriblant ESAB. På denne messen vises det frem produksjonsutstyr og tjenester fra hele verden, og Industrie Lyon har delt ut sin Innovasjonspris i 15 år.

«ESAB er ekstremt takknemlig for denne prestisjefylte prisen, siden den er en anerkjennelse av vår satsing på innovasjon innen IIoT», sier Antony Fernandes, Technical & Marketing Manager. «Denne innovasjonen ble drevet av vårt behov for å hjelpe kundene med å automatisere aktivitetene omkring sveiseprosessene og tilrettelegge for kontinuerlige forbedringer både i produktivitet, kvalitet og maskineffektivitet.»

WeldCloud omfatter en kommunikasjonsmodul som er koblet til sveisestrømkilder. Den sender sveiseparametere og maskindata til en server eller en PC. Med et hvilket som helst apparat med nettleser gir WeldCloud brukere tilgang til et stort antall analyseverktøy og individuelt tilpassede dashbord. Med WeldCloud kan kunder:

  • Spore alt fra enkeltsveiser til det fullstendige produktet ettersom kjernen i systemet er en omfattende database som inneholder nøkkelinformasjon om hver enkelt sveisesøm.
  • Utvikle sveiseplaner på en enkelt maskin, flytte dem opp i skyen og sende dem ut til andre sveisesystemer.
  • Fjernadministrere sveiseparametere, sette grenser og stille inn alarmer for avvik.
  • Overvåke forskjellige produktivitetsrapporter og sette inn tiltak i forskjellige operasjoner på forskjellige steder.
  • Raskere iverksette reparasjons- og vedlikeholdstiltak gjennom umiddelbart mottak av varsler fra WeldCloud-aktiverte maskiner i maskinparken, hvilket gir generelt mindre nedetid for maskinene.
  • Dele og analysere data fra team på flere datainnsamlingssteder, ved hjelp av hvilken som helst datamaskin, nettbrett eller smarttelefon koblet til det samme interne nettverket som sveisesystemet og databasen.

Fire årsaker til at vi vant

For å vinne prisen presenterte Antony Fernandes og Florent Dourlens - og 160 andre deltakere - produktet for en komité som besto av 22 personer, deriblant tekniske journalister og representanter for det industrielle vitenskapsmiljøet. Komiteen innsnevret antallet kandidater til 16 innovasjoner fordelt på fire kategorier: Digitale verktøy, Bærekraft, Industriell ytelse og Nye teknologier. I kategorien Digitale verktøy vant ESAB over de andre nominerte, Siemens, Schunk og Pro Dis (se video med Antony Fernandes). Over 900 personer var til stede ved prisutdelingen.

«Det er mange gode produkter i sveisemiljøet som har Industry 4.0-kapasitet, men vi mener at WeldCloud har flere viktige, kundedrevne fordeler som gjør at det skiller seg ut fra andre systemer», sier Roul Kierkels, Global Product Manager DDA & WeldCloud™ hos ESAB.

Han forklarer at for det første oppbevares WeldCloud-data i én altomfattende database, som befinner seg innenfor brukerens brannmurer, og ikke i en produsenteid eller leverandørkontrollert sky. Brukere føler større trygghet når de kontrollerer sine egne data. For det andre har WeldCloud en design for kommunikasjon og analyse med åpen arkitektur. Selskaper kan bruke dem som frittstående programvare eller integrere dem med andre systemer for bedriftsanalyse, som Power BI, SAP ®, QlikView ® og Tableau ®. For det tredje har WeldCloud en avspørringssyklus på 1 Hz, hvilket i realiteten betyr at rapporteringen foregår i sanntid. Dette gir umiddelbar og dypere innsikt i sveisedata.

Til sist kan WeldCloud utnyttes av en rekke involverte parter - driftsledere, kvalitetsledere, ingeniører, sveisere, vedlikeholdspersonale, opplæringsinstruktører og andre - og ikke bare personale på høyere nivå.

«WeldCloud muliggjør datadrevne beslutninger, slik at alle ansatte reelt kan påvirke produktiviteten og kvaliteten i positiv retning», sier Kierkels. «Brukere på alle nivåer har kommentert at grensesnittet til WeldCloud er veldig intuitivt, siden applikasjonene fungerer på en måte som ligner på det man er vant til fra smarttelefoner og nettbrett.»

ESAB Welding & Cutting Products er et anerkjent ledende selskap i sveise- og skjæreindustrien. ESABs tilsatsmateriale, utstyr og tilbehør leverer løsninger til kunder over hele verden, innen alt fra veletablerte prosesser i sveising og skjæring til revolusjonerende teknologier i mekanisert skjæring og automatisering.

ESAB wins Industrie Lyon award for WeldCloud
Innovasjonsprisen på Industrie Lyon 2017 ble mottatt på ESABs vegne av (fra og med nummer to fra venstre) var Analyst Programmer Florent Dourlens, European Marcom Assistant Nadine Masurier og Technical & Marketing Manager Antony Fernandes. Prisen ble tildelt av (til venstre) Vincent Ferreiro, Global Business Manager i AddUp.

Award Ceremony - ESAB wins Industrie Lyon award for WeldCloud™
Over 900 personer var til stede ved premieutdelingen for Industrie Lyons Innovasjonspris, der ESAB France SA vant kategorien «Digitale verktøy» med sitt nettbaserte dataadministrasjonssystem WeldCloud.

x
x

x

Loading..