Det nye sveiseapparatet ESAB Renegade ES 300i for MMA/LiveTig tilbyr mer kraftreserve i en bærbar enhet

21/02/2017

ESAB Welding & Cutting Products har presentert sitt nye sveiseapparat Renegade ES 300i for MMA (SMAW) / LiveTIG (GTAW). Den inverterbaserte MMA/TIG-maskinen gir deg ekstrem kraft i et kompakt format: Den veier 15 kg, måler 460 x 200 x 320 mm og har en intermittens på 40% ved 300A. Innovativt chassis med solide håndtak foran, bak og på toppen gir operatøren maksimal fleksibilitet ved løfting av apparatet. Operatøren kommer seg enkelt forbi hindringer som forsering av trapper, passere gjennom mannhull og håndtering i stillaser , hvilket gjør Renegade til det optimale sveiseapparatet for bruk på skips- og offshoreverft, bygg og anleggsarbeid, vannkraftverk, tyngre produksjon, reparasjon og vedlikeholdarbeid.

«Renegade er en neste generasjons sveisemaskin for bruk i felten. Den leverer mer kraft og har en utforming som gjør den enklere å flytte rundt på arbeidsstedet,» sier Martin Freibergs, Business Product Manager – Arc Equipment, ESAB. «Når Renegade ikke kan plasseres nær arbeidsstedet, er den kraftig nok til at man kan bruke lange sveisekabler, eventuelt lange primærkabler på opptil 100 m. Det er også mulig å bruke fjernkontroll, noe som gir operatøren ytterligere kontroll for innstilling av eksakte parametere.»

For mer fleksibilitet, har maskinen automatisk avkjenning av nettspenningen, noe som gjør at det kan akseptere trefaset primærstrøm med spenning fra 230 V til 480 V ± 10 prosent.
Renegades unike håndtakutforming gir deg muligheten for oppkveiling og sikring av sveisekablene ved å bruke en spesialtilpasset skulderreim. Dette gjør at operatøren raskt kan pakke sammen utstyret ved å surre kablene rundt håndtakene og feste dem med den spesialtilpassede skulderreimen. Renegades robuste chassis i komposittmateriale er skapt for å tåle selv de mest krevende arbeidsmiljøene og tøffere bruk enn noe annet apparat på markedet.

Kraft og ytelse

Renegade leverer en strømstyrke på 5 til 300 ampere, inkludert LiveTIG for TIG-sveising der man ikke kan bruke HF-tenning. Renegade kan sveise elektroder opptil 6 mm. i tillegg kan den brukes til kullbuemeisling, med kullelektroder på opptil 4,8 mm i diameter, noe som gjør maskinen til det kraftigste sveiseapparatet i sin vektklasse.

Andre egenskaper som kan nevnes er justerbar Hot Start , en funksjon som hjelper deg med å optimalisere tenningen av elektroden. Dette gir deg bedre startegenskaper og reduserer muligheten for at elektroden brenner seg fast. Funksjonen Justerbar Arc Force (justerbart buetrykk), denne funksjonen gjør det mulig for operatøren å justere bueegenskapene for å finne den rette balansen mellom buekontroll, innbrenningsdybde og utseende på sveisestrengen, . Disse forhåndsinnstilte parametere kan lagres i en av tre minnefunksjoner.

«Som neste generasjons inverter, gir Renegade deg førsteklasses kontoll over sveisingen, med en mer stabil lysbue, mindre sprut, bedre start og stopp av lysbuen,» sier Freibergs.

ESAB Welding & Cutting Products er et anerkjent ledende selskap i sveise- og skjæreindustrien. ESABs tilsatsmaterialer, utstyr og tilbehør leverer løsninger til kunder over hele verden, innen alt fra veletablerte prosesser i sveising og skjæring til revolusjonerende teknologier i mekanisert skjæring og automatisering.  

 

ESABs nye MMA/TIG-inverter Renegade veier 15 kg, leverer 40% intermittens ved 300A, og har flere funksjoner som gjør den perfekt for industriell sveising i felten.

x
x

x

Loading..