ESAB lanserer Rebel™, et multiprosess-sveisesystem med bueytelse av industrikvalitet i en kompakt og bærbar pakke

13/06/2016

I motsetning til konkurrerende apparater er det ikke nødvendig å oppgi informasjon om dekkgassblanding.

Rebel byr på en industrikvalitetsbue for bruk med MIG, gassløs rørtråd, Lift TIG og elektrodesveising, inkludert en meget god ytelse med krevende E6010-elektroder. ESAB oppfordrer faktisk brukere til å sammenligne med andre produkter i tilsvarende bruksforhold, og er sikre på at Rebel vil gi en bedre sveiseopplevelse for brukere på alle nivåer.

Rebel har to bruksmoduser, Basic og Advanced, noe som gjør sveisingen enkel for begynnere, eller lar de mer erfarne fininnstille parameterne. Operatørene regulerer Rebel med en unik kontroll som kombinerer tradisjonelle justeringer av sveiseparameter med funksjonalitet som i en smarttelefon. Faktisk brukes en 4,3-tommers berøringsskjerm i farger, med samme LCD-teknologi med tynn-film-transistorer (TFT), som man finner i smarttelefoner. Ingen annen sveisemaskin kombinerer enkelhet, ytelse og kontroll på dette nivået.


På Rebel kan man bruke trådspoler på 100 og 200 mm, og tråder med en diameter på 0,6 til 1,0 mm. Rebel bruker primærspenning på 230V/1-fas. Vekten er 18 kg, og målene er 584 x 229 x 406 mm. Den har veltebur med fem håndtak og unibody-konstruksjon som integrerer front, bakside og toppaneler både for å øke holdbarheten, og for å gi bedre beskyttelse av de innvendige komponentene.

Når den er tilkoblet primærspenning på 230V, leverer apparatet MIG-effekt på 20 til 220 ampere, elektrode på 30 til 180 ampere og TIG på 5 til 240 ampere. Bruksområdene omfatter bilreparasjoner og utbedringer, vedlikehold og reparasjoner, mekanikkbedrifter, lett konstruksjon, gårder, jordbruk, opplæringsfasiliteter og tynnplatesveising.

Rebel leveres klart til MIG- og TIG-sveising. ESAB inkluderer en MXL 200 MIG-brenner av profesjonell standard, elektrodeholder og returkabelsett (3 meter) og en 4,5 meters gasslange med hurtigkobling. Det leveres også med en trådspole på 200mm med Aristorod 12.50 0,8 mm, kontaktrør og matehjul for tråder mellom 0,6 og 1,0 mm.

«Rebel EMP 215ic er markedets mest unike sveisemaskin til all slags sveising, hvor som helst. Brukere må oppleve maskinen for å forstå hvor god den er,» sier Martin Freibergs, Product Business Manager – Arc Equipment, ESAB Europe. «Rebel kan tilby enestående bueytelse for alle typer prosesser, fordi vi har forbedret kontrollalgoritmene fra våre industrisystemer som Warrior™ og Aristo®. Vi har også innhentet kommentarer fra sveisere ute i industrien og brukt denne kunnskapen til å utvikle Rebel.»

Det smarteste kontrollsystemet

For det europeiske markedet kan Rebels grensesnitt stilles inn på 22 forskjellige språk. Kontrolldisplayet har en innebygget bruksanvisning med grafikk/tekst, som hjelper til med å sette opp prosessen, som f eks tilkobling av sveisepistol/jordledninger til de riktige kontaktene, og dessuten bestilling av deler. Ved hjelp av displayet kan brukerne velge sveisemodus, i tillegg til å stille inn og kontrollere alle funksjonene.

Med Rebels sMIG-funksjon («smart MIG») kan brukere begynne med MIG-sveising ved å stille inn platetykkelse og velge tråddiameter. Rebel vil automatisk tilpasse seg alle aktuelle kombinasjoner av tilsettmaterialer (stål, rustfritt, krom-moly eller aluminium) og gass, og levere en stabil MIG-bue. Ved hjelp av sMIG-modus kan brukere kan sveise tykkere eller tynnere metall, ved å øke eller senke trådmatingshastigheten, og dessuten å heve eller flate ut sveisestrengprofilen («crown») ved å øke eller senke spenningen («trim»). Sveisere kan også justere induktansen for å finjustere buestabiliteten og kontrollere sprut. Når brukere justerer ett parameter, justerer sMIG automatisk de andre for å holde MIG-buen stabil.

Ved hjelp av en eksklusiv innebygget algoritme, overvåkes sMIG operatørens teknikk og tilpasser MIG-effekten kontinuerlig. Dette for å gi en stabil bue/sveis av suveren kvalitet – hver gang. «sMIG er smart på et høyere nivå enn man noen gang har sett i denne næringen,» sier Freibergs. «Erfarne sveisere blir raskere produktive, og uerfarne sveisere begynner å produsere kvalitetssveiser. Funksjonen sMIG fjerner all tvil omkring sveising med feil innstillinger. Dermed kan brukere kan fokusere på god teknikk med sveisepstolen. Med Rebel kan en sveiser være trygg på at han har det han trenger til å sveise hvor som helst».

For sveisere som foretrekker tradisjonell MIG-sveising og sveising med gassløs rørtråd, lar Rebel brukerne forhåndsinnstille/justere trådmatingshastighet og spenning, og dessuten stille inn krypestart, justere burn-back-kontroll og programmere tidsinnstillinger for punktsveising. Under sveising skifter displayet til å vise ampere og spenning.

Ettersom forskjellige typer MMA-elektroder krever forskjellige kontroller, lar Rebel brukere optimere ytelsen ved å velge en av to innstillinger: celluloseelektroder (E6010, E6011) eller alle andre elektroder (E70XX, E308, E309, E316). For å finjustere ytelsen ytterligere, har Rebel justerbar buetrykk og hotstart.

Med TIG-sveising (i likhet med MIG), kan brukere velge enten 2T/4T.


To Rebel-modeller

ESAB tilbyr to Rebel-modeller. Rebel EMP 215ic har alle funksjonene som er oppgitt over. Rebel EM 215ic leverer effekt for MIG, sMIG og sveising med gassløs rørtråd, og har et mer tradisjonelt grensesnitt med digitale målere (denne modellen kommer senere).

 

ESAB er en anerkjent leder innen sveising og skjæring. ESABs tilsettmateriale, utstyr og tilbehør leverer løsninger til kunder over hele verden. Alt fra veletablerte prosesser innen sveising og skjæring, til revolusjonerende teknologier innen mekanisert skjæring og automatisering. 

ESAB RebelTM EMP 215ic har nyskapende teknologi, som sMIG-kontroller («smart MIG»), multiprosess-bueytelse som kan måle seg med industrielle invertere og LCD/TFT-skjerm med avansert teknologi.

x
x

x

Loading..